Barion Pixel
top of page

Hogyan építi a kötődést a gazdik és kedvenceik közös tévénézése2022-ben érdekes jelenséget tapasztaltak a brit háztartásokban melynek megfelelően a britek 76%-a nyilatkozott úgy, hogy gyakran néz tévét a kedvencével, 88%-uk a COVID-19 világjárvány kezdete óta többet néz tévét és több tartalmat stream-el, egy dolog azonban biztos: összebújás és tévézés a közös program!

Ez különösen a járvány időszakában volt kiemelkedő, amikor nagyon sokan ragadtak otthonukban: a gazdik 47%-a nyilatkozott úgy, hogy hetente 8-15 akár órányi tartalmat fogyaszt, 23%-a pedig heti 16 óránál többet nézett videós tartalmakat! Ez elég sok képernyő előtt eltöltött idő, mely a felmérésben szereplő legtöbb gazdi szerint egyúttal lehetőség is volt a szorosabb kötődés megvalósítására szőrös családtagjaihoz.

Hogy egy kicsit mélyebbre ássunk ebben az összefüggésben, mi is készítettünk egy saját felmérést, hogy többet megtudjunk a jelenségről. Íme, mire jutottunk:


A válaszadók közel fele – 46%-a – állította, hogy kedvencének van kedvenc tévéműsora (és szerencsére 54%-uk szívesen nézi kis családtagja kedvenc műsorát is). A kedvenc műsorok között 27% a vígjátékot jelölte meg kedvenc műfajaként tévéműsorokban és filmekben. Az akció szorosan második volt 16%-kal.Kedvenceink valóban a legjobb társaság lehetnek, akik soha nem fognak ítélkezni a tévénézési szokásaink vonatkozásában. A gazdik 36%-a szívesebben néz tévét kutyájával, mint a párjával, barátaival vagy gyermekeivel.


Ezek a statisztikák határozottan felkeltették a figyelmünket:

  • A gazdik nagyjából 50%-a elismeri, hogy megvárja, amíg a kutyája vagy cicája bemegy a szobába és elhelyezkedik, mielőtt megnézne egy műsort.

  • A többség (65%) gondoskodik arról is, hogy a kutyája kényelmesen érezze magát tévézés vagy filmezés közben is, elsősorban úgy, hogy felengedi a kanapéra és hagyja, hogy bevackolja magát.

  • Egyes válaszadók még azt is elárulták, hogy akár arrébb is ülnek, hogy helyet adjanak kis kedvencüknek, vagy hagyják, hogy rájuk feküdjenek, még akkor is, ha ők maguk így már csak részben látják a tévét.

És ugye milyen egy jó film harapnivaló nélkül? A megkérdezett kutyatulajdonosok többsége (56%) azt is állította, hogy kutyája általában nassol tévézés közben, a lista élén kutyakeksz, csont és kutyacsemege áll.


Te sem szereted egyedül hagyni a kutyádat vagy cicádat? A többi gazdi többsége is így nyilatkozott, 66%-uk elárulta, hogy bekapcsolva hagyja a tévét amikor elmegy otthonról.

A válaszadók többsége (80%) azt is állítja, hogy kutyája aktívan figyeli vagy reagál arra, ami a képernyőn történik, beleértve az ugatást vagy reflektál a képernyőn látható állatok viselkedésére.

Keresed mit nézz ma este a kutyáddal? Íme 10 kutyás film, amit mindenképpen látnotok kell.


*A Mancsonline felmérése 250 kutyatulajdonos részvételével készült a Pollfish segítségével.


Szeretnél többet megtudni a Mancsonline által nyújtott szolgáltatásokról?

Kisállat elszállásolás | Kutyasétáltatás | Napközi

26 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page