Barion Pixel
top of page

Hogyan nyugtassuk meg kedvenceinket tűzijáték esetén

Fél a kutyád a tűzijátéktól? Nem vagy egyedül: a gazdik 51%-a nyilatkozott úgy, hogy kedvence fél a tűzijátéktól. További 19% még nem tudja, hogy a zaj megijeszti-e vagy megterhelheti-e a kedvencét. Ha nem vagy biztos benne, még mindig jobb az óvatosság, különösen olyan tűzijátékokkal teli ünnepeken, mint például az augusztus 20.-i rendezvények.


De ez nem csak a házi kedvencek számára jelent stresszt: a gazdik 44%-a aggódik amiatt, hogy kedvencét a tűzijáték megrémíti, 46%-a pedig teljesen elkerüli az augusztus 20.-ünnepségeket. A gazdik közel fele (45%) azt is elárulta, hogy aktívan keresi az új tippeket és trükköket kutyája és macskája megnyugtatásához.


Ha osztozol kedvenced tűzijátékkal kapcsolatos aggodalmában, mi segítünk. A legjobb dolog, amit tehetsz? Tervezz előre.

Érdemes időben gondoskodni kutyád biztonságáról?


Nem vagy biztos benne, hogy kedvenced tart-e a tűzijátékkal vagy más hangos zajokkal kapcsolatos hanghatásoktól? Ahhoz, hogy ezt kiderítsd figyelni kell, hogyan reagál a hirtelen jött, hangos hanghatásokra. Ha nincs ilyen szituáció és közeleg az ünnep, ki lehet őket tenni hasonló hangoknak és megfigyelni a reakciókat.


Megpróbálhatsz egy tűzijátékról készült videót alacsony hangerőn lejátszani, és a reakciótól függően folyamatosan növelni. Ha kedvenced elbújik, behúzza a farkát, vagy a félelem egyéb jeleit mutatja, akkor valószínűleg jobban oda kell majd rá figyelned később.


Először is: Ha tudod, hogy tűzijáték lesz, tervezd meg, hogy házi kedvencedet biztonságos környezetben tudhasd. Ha a szabadban vannak és megijednek, könnyen megszükhetnek, eltévedhetnek vagy megsérülhetnek.


Proaktívan kell hozzáállni és előre tervezni, olyan lehetőségeket keresve, melyek nyugtatólag hatnak kedvencedre, például egy szorongásoldó borogatás vagy nyugicsomó. Ezekkel a módszerekkel és sok öleléssel együtt növelhetitek a biztonságérzetét (figyelj, hogy ne sugározz ilyenkor sem frusztrációt, mert az állatok azt megérzik és még jobban felerősítheted a folyamatot). Megpróbálhatod úgy is elterelni kedvenced figyelmét, hogy felhalmozod kedvenc csemegéjét körülötte, veszel neki egy kirakós játékot, vagy közös játékokat terveztek erre az időszakra.


Ha nagyon szorongó kisállattal állunk szembe, érdemes megkérned állatorvosodat, hogy írjon fel olyan készítményt, mely megnyugtatja kutyádat vagy macskádat stresszes esemény, például tűzijáték esetén.


Kedvenceid családod részét képezik?

🐶 😺 Ez a honlap rendkívül egyszerűvé teszi a szitterek és kutyasétáltatók megtalálását.


⭐ Válassz a közeledben található, ellenőrzött gondozók és kutyasétáltatók közül.

🐶 😺 Fedezd fel kutyádra vagy cicádra szabott szolgáltatásainkat.

20 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page