Barion Pixel
top of page

Szitter-kisokos: első a biztonság!

Frissítve: 2022. ápr. 1.

Bízunk benne, hogy szitterként már kellően izgatottak vagytok az előttetek álló feladatok miatt.

Ha szereted az állatokat, szabadidődet pénzre válthatod. Pénzt kereshetsz mások kedvencének ellátásával, sétáltatásával, gondozásával és egyéb más tevékenységekkel. Jól hangzik, igaz? Azonban ahhoz, hogy ez hosszútávon is fennmaradhasson a sétáltatásnak és ellátásnak egyaránt szórakoztatónak és egyben biztonságosnak kell lennie. Tekintsd meg az alábbi információkat, hogy megbizonyosodhass arról, hogy a lehető legjobban felkészültél szitter feladataidra!


A póráz biztonsága

Mielőtt sétálni indulnál új barátoddal, ügyelj a következőkre:

Ha a kutya hámot visel, bizonyosodjunk meg annak helyes felvételéről, a megfelelő illeszkedésről, valamint, hogy a kutya jól érzi-e magát benne. Ugyanígy járjunk el a nyakörv esetében is. Továbbá győződjünk meg arról, hogy ezen eszközök, valamint a póráz nincs-e elszakadva, elkopva. Ez egy jó alkalom annak felmérésére is, hogy a kutyán van-e azonosító címke, és hogy az aktuális információkat tartalmazza.

Még akkor is, ha a tulajdonos azt állítja, hogy kutyája jól viselkedik pórázon és anélkül is, azt javasoljuk, hogy tartsd végig pórázon sétátok során, mivel nagy valószínűséggel előfordulhat, hogy a kutya másképpen viselkedik veled mint gazdája társaságában.

Ha több kutyáról gondoskodsz, próbáld meg előbb külön-külön sétáltatni őket, hogy megbizonyosodj temperamentumukról és hogy a későbbiekben a közös séta során megfelelő kontrollt biztosíthass.

Amíg nem vagy biztos a kutya temperamentumában, kerüld a járókelőket és más kutyákat.

Tartsd röviden a pórázt, hogy Te irányíthass. Kerüld a visszahúzható pórázok használatát, amelyek sérülést okozhatnak a kutyának.


A kutyák és az emberek bemutatása

A sétáltatás vagy elszállásolás előtt javasoljuk, hogy szervezz egy találkozót a kutyával és gazdijával. Így megbizonyosodhatsz róla, hogy a kutya jól kijön majd veled, családtagjaiddal vagy kedvenceiddel.

Érdeklődj a gazdinál, hogy kutyája szorong-e vagy izgatott-e az idegenekkel szemben.

Az idegenek bemutatása lehetőség szerint egyesével történjen, minden alkalommal megvárva, amíg a kutya kényelembe helyezi magát. Ezt a folyamatot lassítsuk vagy adott esetben állítsuk is le, ha azt tapasztaljuk, hogy kutya feszültté válik. Használjunk jutalomfalatokat, hogy a kutya könnyebben feloldódjon.

Győződjünk meg arról, hogy új barátunk gyermekbarát. Gondoskodjunk arról, hogy a gyerekeket felkészítsük az új jövevénnyel való találkozásra, pl. hogy ne végezzenek hirtelen és gyors mozdulatokat az idegen kutya közvetlen közelében. Ha a gyerekek nem tartják tiszteletben a kisállat saját terét, mindenki biztonsága érdekében válasszuk Őket külön.


Biztonság

Egyeztessünk a kisállat-tulajdonosokkal a tartózkodás előtt, hogy megtudjuk, kutyájuk próbált-e valaha is megszökni. Ha a kutya korábban próbált megszökni, mindenképpen kérdezzük meg a gazdiktól, hogy mit csinált a kutya, és milyen körülmények között történt ez meg, hogy elébe menjünk ezeknek a viselkedési problémáknak.

Használj gyermekrácsot, karámot vagy bármilyen más eszközt, amely megakadályozza, hogy a kutya kiszökjön a házból vagy az udvarból.

Mindig tartsuk figyelemmel Őket, amíg nem ismerjük a temperamentumukat és jellemző viselkedését.

Győződjünk meg arról, hogy az udvar 100%-ban biztonságos, mielőtt háziállatokat engedünk be. Keress réseket, lyukakat, ellenőrizd a kapuzárakat, a kerítés magasságát és azokat a területeket, amelyeken a kutya átbújhat. Ne hagyd felügyelet nélkül Őket az udvaron sem.

Vizsgáljuk át otthonunkat a kutya érkezése előtt, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy minden ehető tárgy el van helyezve olyan helyen, ahol a kutya nem férhet hozzá. A kutyák által köztudottan kedvelt cikkek közé tartozik minden emberi táplálék, a kuka tartalma a konyhában és a fürdőszobában lévő eszközök, tisztító-/háztartási kellékek, ruházat, táskák, cipők stb.


Ezekkel a tippekkel biztosíthatod, hogy az általad ellátott gondozott kisállatok biztonságban legyenek. Szentel időt arra, hogy átbeszéled a kutya viselkedését a gazdival, ne félj feltenni a kérdéseidet. Minél többet tudsz, annál jobban felkészülhetsz az előtted álló feladatra.


Mancsonline.hu: Keress pénzt kutyasétáltatással és kisállatok elszállásolásával


28 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page