Barion Pixel
top of page

Top 10 kutyás film, amit mindenképp látnod kell!


Kiskedvenceink a Mindeneink, ugye egyet értünk? Az alábbiakban bemutatunk nektek 10 filmet, melyben négylábú barátainké a főszerep.


1. Marley meg én (2008)

2. 101 kiskutya (1996) 3. Beethoven (1992) 4. Egyik kopó, másik eb (1989)

5. Kutyám, Jerry Lee (1989) 6. Kutyabajnok (2002)

7. Togo (2019)

8. Úton hazafelé (1993)

9. Egy kutya négy élete (2017)

10. Kutyahideg (2006)


1. Marley meg én (2008)

John és Jennifer friss házasokként elhatározzák, hogy a gyermekáldás előtt kutyaneveléssel szereznek némi tapasztalatot. Választásuk a legolcsóbb labrador kölyökre esik, nem is sejtve mi vár rájuk. Ugyanis Marley a világ legrosszabb kutyája. Mindent megrág, széttép, tönkretesz. Sírva nevetős, megható film arról, hogyan lesz egy kutyából családtag, társ.


2. 101 kiskutya (1996)

Pöttyök….pöttyök mindenhol! Ki nem ismerné az örök klasszikust, mely a dalmatát oly népszerűvé tette a világon? Roger és Anita egy parkban ismerkednek össze kutyasétáltatás közben. Szerelem első látásra az övék. Kutyáik is szerelembe esnek és hamarosan 101 édes kiskutya izgalmas harcát követhetjük nyomon Szörnyella De Frász-szal, aki mindenáron bundát akar készíteni a kiskutyákból. Nyugi, Happy End lesz a vége.3. Beethoven (1992)


A Newton család igyekszik egy átlagos amerikai család életét élni. Feltűnik azonban Beethoven, a hatalmas bernáthegyi, aki alaposan felforgatja az életüket.


4. Egyik kopó, másik eb (1989)

Scott Turner egy gyilkosság ügyében nyomoz. Így kerül hozzá Hooch, a rendetlen eb, az egyedüli szemtanú, aki felismerheti gazdája gyilkosát. A kalandos nyomozás során a precíz, szabályszerető nyomozó és a rendetlen eb társakká válnak.

5. Kutyám, Jerry Lee (1989)

Az előző filmhez hasonlóan itt is egy egymást gyepáló kutya-ember párost ismerhetünk meg, egy nyomozós filmben. A kissé őrült Dooley nyomozóval senki sem hajlandó együtt dolgozni. Társul kapja a kiképzett rendőrkutyát, akivel eleinte nagyon nem csípik egymást.


6. Kutyabajnok (2002)

Ha egy nevetős estére vágytok, ezt a filmet semmiképp ne hagyjátok ki! Ted Brooks egy profi fogorvos Miamiban. Hamarosan Alaszkába utazik, hogy átvegye örökségét. Arra azonban nem számít, hogy egy szánhúzó falkát kap, mely 7 szibériai szánhúzóból és egy border collie-ból áll. Ted a kezdeti sokk után elhatározza, hogy részt vesz az év legnagyobb fogathajtó versenyén, bizonyítva rátermettségét.


7. Togo (2019)

A Togo 2019-ben bemutatott amerikai filmdráma, életrajzi film, amelyet Ericson Core rendezett.


A film megtörtént eseményeken alapul, az 1925-ös Szérumfutás két alakjáról, Leonhard Seppaláról és vezérkutyájáról, Togóról szól.


A forgatókönyvet Tom Flynn írta. A producere Kim Zubick. A főszerepekben Willem Dafoe, Julianne Nicholson, Christopher Heyerdahl, Michael Gaston és Michael McElhatton láthatók. A film zeneszerzője Mark Isham. A film gyártója a Walt Disney Pictures, forgalmazója a Disney+.


Amerikában 2019. december 20-án mutatták be a Disney+-on. Magyarországon 2022. június 14-én jelent meg a Disney+-on.


8. Úton hazafelé (1993)

Személyes kedvenc ez a film. Árnyék, Mázli a két kutya, Szeszivel a perzsa macskával távol kerülnek otthonuktól. Elhatározzák, hogy ha törik, ha szakad, haza jutnak gazdáikhoz. Egy kedves és tanulságos történet arról, mekkora szeretet és hűség rejlik az állatokban.


9. Egy kutya négy élete (2017)

Ebben a történetben egy kedves ebet ismerhetünk meg, aki több életen keresztül, hol németjuhászként, hol bernáthegyiként újjászületve keresi az élet értelmét. Zsebkendőket kikészíteni!


10. Kutyahideg (2006) Tudósok és felfedezők kutatómunkát végeznek a Déli-sarkvidéken. Jerry, a nyolc szánhúzó irányítója társaival egy expedícióra indul, ahol balesetet szenvednek. Szerencsésen visszajutnak a táborba a vihar előtt, ahonnan evakuálják őket. A kutyákat azonban kénytelenek magukra hagyni. Jerry megfogadja, hogy amint lehet, visszajön a kutyákért. Arra azonban senki sem számít, hogy az évszázad vihara tör ki az Antarktiszon. A magukra maradt kutyáknak egyedül kell boldogulni a túlélésért. Megtörtént eset alapján.


859 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page